Szybkie i pożywne śniadanko do którego można wykorzystać wszystko co zalega w naszej lodówce.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjsDR5kcebT5pdM_kr3M5_8LhU5SuM0a0s6gHbIkTwcsA_zTkYbbQBvgbEQ4m-WwS9o9uFR0EsVcSRNRyjbwU9bU0JbgP4DcIl0X_V7vRx0-_n9nUewhUCkA2geN9k__EO4XlaHJKhOru64/s280/Placek+makaronowy.jpg)
makaron
mrożony zielony groszek
kukurydza
pieczarki
2 jaja
boczek lub wędlina
świeża bazylia
zioła prowansalskie
pieprz, sól, ostra papryka
Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy, dodajemy pokrojone pieczarki. Groszek wrzucamy na wrzątek i gotujemy kilka minut, aż będzie miękki. Jajka roztrzepujemy i doprawiamy, dodajemy makaron, przestudzony boczek, pieczarki, groszek, kukurydzę i bazylię, mieszamy. Wszystko wylewamy na rozgrzaną patelnię i pieczemy pod przykrywką na małym ogniu, po ok. 8 min odwracamy i pieczemy na złoto z drugiej strony (dobrze jest wykorzystać do odwracania duży talerz). Podawać z ketchupem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz