![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3BVwZGJQs9hbABqr9FXmpZFvbPMHEn0O2cT0tPQhBculTZcrpkapNNzTPKd_qp3cxv1xju1wmGZr9Ce7UB8MVtt4-ILgigUOapLH_XcZ0thy3ONctJNe1KW9uw6Rcd3F3fNaMcZiZ2cSM/s200/logo+zimowy+festiwal+zupy.bmp)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjlAXgQh2wDluvLmhyphenhyphenJjb2KM3lZ3rfAxKyq0S2RKdtBGy-cV9x9By-caLJIjGlHBo5HmBtpbv4RTuYLXANp1ScoZ2KjMogcivCemMY8BME3GX6al0VkL_xUnl_Vd7z-trTxzII6S6iojU1K/s200/Norwegia.bmp)
Dziś połączyłam ‘Zimowy Festiwal Zupy’ oraz tydzień z kuchnią norweską i tak powstał pomysł na norweska zupę szpinakową.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgBoElM-LWtqB1-3WyE_kbLviKwbuxyZ_cZh1rdxpdzD68ssKMgH19GSzl3t62OdZ8phAe5nb80X0OtztmNVlwjLLq6K2e-XjUo0hnR6CiaY2VMG486AqKSW5jKyda_h0DT9qIza2LkQv9o/s280/Zupa+szpinakowa.jpg)
½ cebuli
2 łyżki mąki
4 ½ szkl bulionu
ok. 30 dag szpinaku mrożonego
gałka muszkatołowa
sól, pieprz
2-3 ząbki czosnku
2 jaja na twardo
Cebulę pokroić w drobną kostkę i zrumienić na maśle, dodać mąkę. Zasmażkę połączyć z bulionem energicznie mieszając, żeby nie zrobiły się grudki. Zmniejszyć ogień i dodać szpinak, zetrzeć ząbki czosnku. Doprawić gałką, solą i pieprzem. Gotować 10 min. Podawać z jajkiem.
Super propozycja dla takich fanw szpinaku jak JAAA :) Mniam
OdpowiedzUsuńBardzooooooooooooo Dobraaaaaaaa:) Przed chwilą ugotowałem:) Tylko zapomniałem dodać czosnku, ale bez niego tez jest smakowita :)
OdpowiedzUsuń