Przeglądając Kafeterię wpadłam na przepis Ewy. Sałatka ma ciekawy lekko słodkawy smak, który doskonale komponuje się z wędlinami.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjd5EGDy1riseHWkY6ztzKKRriCTcfkIbfF5Dy1bSWJpVbJ0JqSvl5nJjuJNv_3P9IRKC9_OewmZji12k4GyL1bpcvQXNGwFkEzDjSuKx9AqbM1C90rwtg8UIOfJYljqkRgDCV9w4DBABjf/s280/Salatka+z+selera+i+sliwek+.jpg)
1 słoik selera konserwowego
4 jajka na twardo
garść śliwek kalifornijskich
¾ ananasa z puszki
kukurydza
kukurydza
podwójna gotowana pierś z kurczaka
1 średni por
2 kwaskowe jabłka
majonez
sól, pieprz
Selera i kukurydzę odcedzić, jajka, jabłka i śliwki pokroić w kostkę. Pora drobno pokroić i sparzyć. Wszystko połączyć z reszta składników i wymieszać, doprawić majonezem, solą i pieprzem.
Na zdjęciu widać kukurydzę. Czy też ją dodać do sałatki?
OdpowiedzUsuńTak oczywiście. Dziękuję :)
OdpowiedzUsuń