![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEirAvQJes2O3nAqw1w50f5rAXK0W9LNO-xOjZJc9mSdpqUgGKgmk6_J2F0chgzZKOD7awnnk9Zbu6RICscfYFbghL-R9gANKFlTJJyLkpFdxYXwzenU7QwE-ySRhxN-bMcysQbIssXUOjHL/s200/logo+kuchnia+czeska.jpg)
Przepis dostałam od cioci. Pierniczki są smaczne i kruche. Świetnie przechowują się w zamkniętym pudełeczku.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgDaBY6JkwNVsv3Rm9oZlIDScsr_rbhh6TwLRvirn7kMlHg4J5Yw224Na3mPtx3ZcWo0RDvd77F5Z0wIfv3ELuxXoKfVni2w0JSFp96YuyPT1DaX27mDMySQ6oC7zwxqphfrlIL9IPoctri/s280/Czeskie+pierniczki.jpg)
80 dag mąki
25 dag cukru pudru
4 jaja
12 dag tłuszczu
2 łyżeczki sody
4 łyżki miodu
1 przyprawa do piernika
Z podanych składników zagnieść ciasto, zawinąć w folię i na 24h wstawić do lodówki. Następnego dnia rozwałkować i wycinać pierniczki. Piec na złoto w 180 stC.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz