Kolejny przepis na pyszny chlebek, tym razem z wykorzystaniem mąki pełnoziarnistej.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiHspEKQ-VLWdBCn1ehnnAaeJY4NJ8JljGqOFeOiETqaDHgDMjkNKMRhz7tcl0YKgO6jraF0sZLF4HJUvOAPTd3tOCeh4NWdOtWZ_Pags0cnLwpM7-sEnSyPzCYVJDLtgpwSsIhH1pQQ03f/s280/chleb+pe%C5%82noziarnisty.jpg)
400ml wody
1 łyżka oleju słonecznikowego
2 łyżeczki soli
½ łyżki cukru
2 łyżki mleka w proszku
240g maki pszennej typ 550
460g maki pełnoziarnistej
2 łyżeczki suszonych drożdży
Wszystkie składniki umieścić w pojemniku do pieczenia chleba w podanej kolejności. Program do wypieku chleba pełnoziarnistego.
1 łyżka oleju słonecznikowego
2 łyżeczki soli
½ łyżki cukru
2 łyżki mleka w proszku
240g maki pszennej typ 550
460g maki pełnoziarnistej
2 łyżeczki suszonych drożdży
Wszystkie składniki umieścić w pojemniku do pieczenia chleba w podanej kolejności. Program do wypieku chleba pełnoziarnistego.
Wyszedł doskonale! :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
A ja zrobilam i nie jest rewelacyjny ciasto wyszlo za suche a brak dodatku soli spowodowal ze chleb jest bez smaku
OdpowiedzUsuńNie wiem czemu nie dodałaś soli, w przepisie sa 2 łyzeczki soli.
OdpowiedzUsuń