Czosnek to jeden z ulubionych i dominujacych aromatów w mojej kuchni. W ramach dzisiejszego Dnia Czosnku proponuję więc pieczywko, które zwykle robię na wieczory filmowe. Najlepiej smakuje w towarzystwie szklaneczki zimnego piwa ;)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijQ6XFBxH9FsLTB5aPQ757k-3UUjY2PzB70j19RQyrpy0t9ySIxTFB7GxySIKBPxCK1zpqSD-1y_LkRR1IzPWxP8agxoCA-Gj72eDvhLsOPpeCZZUu4O28Vwz53LBTza__Ax59Gy8ZVq5P/s280/Pieczywko+czosnkowe+z+szynka.jpg)
Każdy ma swój ulubiony przepis na spód do pizzy. Mój przepis możecie znaleźć tutaj.
Oliwa
Zioła prowansalskie
Kilka ząbków czosnku
Ser żółty
Kilka plastrów szynki
Ząbki czosnku drobno pokroić i wymieszać z kilkoma łyżkami oliwy i ziołami prowansalskimi. Oliwę rozprowadzić na przygotowanym wcześniej cieście, rozłożyć ser i pokrojoną w paseczki szynkę. Zapiekać 20 min w temp. 200 stC.
Oliwa
Zioła prowansalskie
Kilka ząbków czosnku
Ser żółty
Kilka plastrów szynki
Ząbki czosnku drobno pokroić i wymieszać z kilkoma łyżkami oliwy i ziołami prowansalskimi. Oliwę rozprowadzić na przygotowanym wcześniej cieście, rozłożyć ser i pokrojoną w paseczki szynkę. Zapiekać 20 min w temp. 200 stC.
Mniam! Poproszę kawałek! ;)
OdpowiedzUsuńsuper propozycja!
OdpowiedzUsuńJa też poproszę kawałeczek :) Mniam!:)
OdpowiedzUsuń