Kardamonowe tosty francuskie

Uwielbiam śniadania na słodko, a to jest jednym z moich ulubionych. Lekkie i proste, a jednocześnie wyjątkowe danie, które wprawia w pogodny nastrój.


4 kromki chleba tostowego
2 jaja
1 cukier waniliowy
1 płaska łyżeczka kardamonu
½ szkl mleka
2 łyżki masła
1 łyżka oliwy

Jajka, cukier, kardamon i mleko połączyć przy użyciu trzepaczki. Maczać w jaku chleb z obu stron i piec go na rozgrzanym maśle z dodatkiem oliwy. Podawać z cukrem pudrem, powidłami lub syropem klonowym.

3 komentarze:

  1. uwielbiam francuskie tosty! Twoj wyglada tak apetycznie, ze chyba sie skusze jutro na sniadanko :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale smaczne tościki! :)))

    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń