![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjwFWl82QD-M-Omdno6KAwhRXYSRrjJjzlnXPjCCPKn8pAorcbU1qm2LOEsOdZFSdbVwG9YPTkehJdS3isr5DAUKiW55zBTabA2fHvOPGcHqhynMt0Sf6pBIw0AGIOEqqj50u0GaNdGCJj9/s280/Surowka+z+bialej+kapusty.jpg)
½ puszki kukurydzy
2 świeże ogórki
2 młode marchewki
6 rzodkiewek
½ pęczka koperku
2-3 młode cebulki
3-4 łyżki oliwy
2 łyżki soku z cytryny
Sól, pieprz, zioła do sałatek
Kapustę drobno poszatkować. Ogórki obrać, przekroić wzdłuż, a potem na plasterki. Rzodkiewki i marchew zetrzeć na tarce. Koper i cebulkę poszatkować. Przygotowane składniki wrzucić do miski, dodać oliwę, sok z cytryny oraz sól, pieprz i zioła do smaku, wymieszać, odstawić na 20 minut.
podoba mi sie ta salatka, tylko musialabym odczekac, az kapusta zmieknie...
OdpowiedzUsuńMłoda kapusta bardzo szybko mięknie. Ja nie lubię jak robi się wodnista, więc mieszam składniki tuż przed obiadkiem i zanim zjemy zupę, to surówka zdąży sie przegryźć.
OdpowiedzUsuń