Rolada serowa


60 dag żółtego sera w kawałku
100g masła
200g kremowego serka topionego
40 dag szynki konserwowej
4 jaja na twardo
pęczek szczypiorku, pietruszki
200g pieczarek
kilka rzodkiewek

Zagotować w garnku taką ilość wody, żeby po włożeniu sera był on przykryty. Zdjąć garnek z ognia, włożyć ser i zostawić w wodzie na ok 40 min. Pieczarki zetrzeć na tarce i obsmażyć. Masło utrzeć z serkiem topionym. Wędlinę i jaja pokroić w kostkę, zieleninę posiekać, rzodkiewkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Wszystkie składniki połączyć z masą maślano-serową. Żółty ser wyjąć z wody, odcedzić i rozwałkować, uważając żeby nie powstały dziury. Rozsmarować na nim farsz i zwinąć roladę. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć na noc do lodówki.

4 komentarze: