Łatwe, szybkie i proste danie, które uwielbiają nie tylko dzieci.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi1Ei3jNBZdpZWJ6A_0jrKtDk3KmRK5Uli56UH7D5-mH1st_ZW1gtCSbj2JQKFOUH-2EsaIoWhROAhh98PARrh-bLRs7knIsnOqpYFmzejozIZhB2Te5y_9jam0d-bxNdrcd2stSbw_Fnic/s280/Kluseczki+leniwe.jpg)
ok. 500g tłustego twarogu
2 jaja
3 łyżki mąki
cukier waniliowy
cynamon
2 łyżki masła
1 łyżka miodu
Ser zmielić lub przetrzeć przez sitko. Z białek ubić pianę, dodać żółtka i stopniowo dodawać przetarty ser, a następnie cukier waniliowy i mąkę. Nastawiamy wodę na gotowanie, a w tym czasie przygotujemy polewę. Na małym ogniu roztopić masło, dodać miód i cynamon.
Gdy woda w garnku zacznie wrzeć przygotowaną masę wrzucamy łyżką na wrzątek, czekamy, aż wypłyną i gotujemy ok. 1-2 min. po wypłynięciu. Gorące kluseczki polewamy masłem z cynamonem i miodem.
2 jaja
3 łyżki mąki
cukier waniliowy
cynamon
2 łyżki masła
1 łyżka miodu
Ser zmielić lub przetrzeć przez sitko. Z białek ubić pianę, dodać żółtka i stopniowo dodawać przetarty ser, a następnie cukier waniliowy i mąkę. Nastawiamy wodę na gotowanie, a w tym czasie przygotujemy polewę. Na małym ogniu roztopić masło, dodać miód i cynamon.
Gdy woda w garnku zacznie wrzeć przygotowaną masę wrzucamy łyżką na wrzątek, czekamy, aż wypłyną i gotujemy ok. 1-2 min. po wypłynięciu. Gorące kluseczki polewamy masłem z cynamonem i miodem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz