Pomysł zaczerpnęłam z programu 'Szefowie kuchni' na stacji kuchnia.tv.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj5JB5n0aSSAmC8UtPsZF0Y3Spbjto-N_hWdIBO-QFf7eVKCXO7EQ-ilglj_toRnqFvb2vG5HXuyGYlAbTF8A-5mvDgpqhnHVACJZunZfYzke2Qet9N_AdC46aNbubEVV5WIaA-BAFqVb2r/s280/Pier%C5%9B+z+kaczki.jpg)
2 piersi z kaczki
oliwa z oliwek
świeży rozmaryn
2 łyżeczki cukru trzcinowego
czerwona papryka
pieprz kolorowy młotkowany
sól
Piersi umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Stronę ze skórą ponacinać delikatnie nożem tworząc kratkę. Z pozostałych składników zrobić marynatę i nasmarować nią piersi. Przykryć talerz folią i wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny. Następnie zrumienić piersi z obu stron i ułożyć w glinianym naczyniu, piec 23-30 min w piekarniku nagrzanym do 160 stC. Podawać z pieczonymi ziemniakami i buraczkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz