5 szt białej kiełbasy
ziemniaki
oscypek
kilka plastrów gotowanego boczku
30 dag kapusty kiszonej
2 liście laurowe
2-3 ziela angielskie
1 średnia cebula
płaska łyżka mąki
kilka suszonych prawdziwków
1 łyżka masła
przyprawa grillowa
czosnek
Kapustę pokroić, podlać wodą i gotować ok. 20 min z
dodatkiem ziela, liścia i grzybków. Cebulę pokroić w drobną kostkę, zrumienić
na łyżce masła, pod koniec dodać mąkę i zrobić zasmażkę, dodać do gotującej
kapusty, doprawić pieprzem.
Ziemniaki obrać, ponacinać, a w nacięcia na przemian
wkładać kawałki boczku i oscypka. Następnie oprószyć tymiankiem i solą. Pomiędzy ziemniakami powrzucać całe ząbki czosnku.Kiełbaski ponacinać na krzyż i oprószyć przyprawą do grilla. Kapustę przełożyć do małej foremki i na niej ułożyć kiełbaski.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz