2 gruszki
125g mąki pszennej
25g kakao
125g cukru
150g masła
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki sody
2 jaja
1 cukier waniliowy
Czekolada i płatki migdałowe do dekoracji
Na dnie foremki ułożyć obrane i pokrojone w ósemki gruszki. Pozostałe składniki wymieszać, aż powstanie lejące ciasto. W razie potrzeby dodać odrobinę mleka. Gruszki zalać ciastem i piec 30 min. w 200st C. Po upieczeniu polać czekolada i oprószyć płatkami migdałowymi.
8 komentarzy:
Wygląda świetnie:)
Smakuje równie cudownie. Ciasto jest wilgotne i pyszne w połączeniu z gruszkami. Polecam z gałka lodów waniolowych ;)
Mmm, jakie pyszności:D Od dawna chce zrobić brownie, w końcu muszę!:)
mmm...z gruszką :D
dzięki za udział w akcji :)
Możesz podać wymiary blaszki, która została użyta? :)
Ciasto piekłam w owalnym naczyniu do zapiekania 24x18cm.
Wygląda rewelacyjnie a jest takie w przyrządzeniu. Muszę koniecznie takie zrobić
W sumie to nie wiem od kiedy, ale za każdym razem uwielbiałam jeść wszystko co czekoladowe. Osobiście na tą chwilę odpowiada mi sporządzanie brownie https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/porady/desery-i-przekaski/jak-upiec-idealne-brownie/ i kiedy tylko mam czas to jak najbardziej staram się je przygotować. Moja cała rodzina uwielbia zajadać się mocno czekoladowym ciastem i pociechy pytają się kiedy będę robiła kolejne ciasto.
Prześlij komentarz