Ten przepis dostałam od mamy. Schab przyrządzony w ten sposób wychodzi kruchy, soczysty i delikatny.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjUPg_uTFybhk4LqukDIn0dts2ukhvSE5JMUtXK4iCa_FGIo-9RCGjJHTlX3bLme9ap2BY-w6WX16q7NIS38Qfciwtul7IiHwHfbUdW9TLLJEbKTcdNe6sQB8VofAu6Mr_cj3UfAMEPWVah/s640/schab.jpg)
Schab nasolić, popieprzyć i odstawić na 2 godz. Następnie obsmażyć go na gorącym tluszczu ze wszystkich stron. Zalać go mlekiem 3,2%, dodać gałkę muszkatałową, 3 listki laurowe, 3 ziela anglielskie i wegetę. Gotować na małym ogniu 2 godz. Podawać z sosem borowikowym lub chrzanowym.
6 komentarzy:
Looks delicious!
Taste delicious!;)
Smells delicious :p
Don't talk about it, eat it!
I did Sue, it was lovely!
I want to try it now!
Prześlij komentarz