Już dawno miałam ochotę wypróbować przygotowanego w ten sposób oscypka, więc jak ostatnio dostałam go w prezencie od razu wiedziałam co z nim zrobić. Zioła prowansalskie bardzo dobrze komponują się z podwędzanym smakiem oscypka podanego na chrupiącej grzance.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjL2nDWDsN2x9c1TybEeBD93pQTilmeMk4sv-eO_i9oiqs1GnjinXUAYKna2RkTGWAcY36Trfx5zSURYvA0FXwUO63fzjg-pVen033LwXgNDBOcRr9Za31vzZmmabxMYXJnW_yzXzapZe8_/s640/Oscypek.jpg)
oscypek
zioła prowansalskie
duży pomidor
cebula
1 łyżka masła
kucharek
Grzanki
ząbek czosnku
Oscypka pokroić na plastry o grubości 0,5cm. Cebulę poszatkować w piórka, oprószyć kucharkiem i zeszklić na maśle, a następnie zdjąć z patelni. Na tej samej patelni zrumienić plastry oscypka przyprawione z obu stron ziołami. Po obróceniu oscypka na drugą stronę, ułożyć na im plastry pomidora i przygotowaną wcześnie cebulę. Podawać na ciepłych grzankach potartych ząbkiem czosnku.
zioła prowansalskie
duży pomidor
cebula
1 łyżka masła
kucharek
Grzanki
ząbek czosnku
Oscypka pokroić na plastry o grubości 0,5cm. Cebulę poszatkować w piórka, oprószyć kucharkiem i zeszklić na maśle, a następnie zdjąć z patelni. Na tej samej patelni zrumienić plastry oscypka przyprawione z obu stron ziołami. Po obróceniu oscypka na drugą stronę, ułożyć na im plastry pomidora i przygotowaną wcześnie cebulę. Podawać na ciepłych grzankach potartych ząbkiem czosnku.