Świetny pomysł na szybki i łatwy w przygotowaniu obiad. Wystarczy pół godzinki i mamy treściwe i smaczne danie.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhL0g7CarYtXKK4XHnYFSMlOG8_ApnXWt-_Ys5FDZm6E6bnaTxJVJDL-XouwCF5Nph3pjz7nH_MBfQI9VSog4ASp5Zc0eqB2GRtQpNuzEO2gYiH9bteADkenKh9Kq5jE0kQANs_K_QQ_fFk/s640/Jajeczne+kotleciki1.jpg)
6 jajek
1 cebula
natka pietruszki
sól, pieprz
bułka tarta
1 bułka namoczona w mleku i zmielona
olej do smażenia
5 jajek ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulkę drobno pokroić i zrumienić, a jak przestygnie dodać do jajek. Natkę pokroić i dodać do startych jajek. Następnie wbić surowe jajo, dodać namoczoną i zmieloną bułkę, posolić, popieprzyć i wymieszać masę. Uformować kotleciki i obtoczyć w bułce tartej (jak mielone). Smażyć z obu stron na oleju. Podawać z ziemniakami i surówką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz