![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjgFt8rxizU2K6m-yPxcMjg8Pf98WpjoovICmCe3tAYF03iPhtRcM2SPs-FgxIUtdk5U6Ai9n01SFchi3XPwlSqY7UDO_OzWG4Ics7jla9IKMzSbRcVgwBbWh66xEh0AkXt-6IWPpsEn0wU/s200/szkocja.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjY9BoajbGIsl4k7Qrqh1Qsu79qKr5NTKM5xwNLJqPnBmPV4Mv7NoH0lqnKKwm_K9vTfRc0XKEuPA8n3U4CsWyrAgwRKIcJ2WfCaWHcobySx5alHsPT-d0AkTF03Ic93o262GTCTD3QkNvl/s640/Scotch+Broth.jpg)
skrzydło z indyka
kostka rosołowa wieprzowa
3 ziela angielskie
2 liście laurowe
75g kaszy jęczmiennej
1 cebula
75g grochu łuskanego
1 por
3 marchewki
2 łyżki świeżo posiekanej pietruszki
sól, pieprz
kostka rosołowa wieprzowa
3 ziela angielskie
2 liście laurowe
75g kaszy jęczmiennej
1 cebula
75g grochu łuskanego
1 por
3 marchewki
2 łyżki świeżo posiekanej pietruszki
sól, pieprz
Skrzydło opłukać i gotować do miękkości z dodatkiem liści, ziela i kostki rosołowej. Przecedzić wywar. Cebulę poszatkować w drobną kostkę i zeszklić na oliwie, dodać do wywaru razem z kaszą i grochem. Gotować ok. 0,5h, potem wrzucić posiekane wcześniej warzywa (pora przekroić na pół i posiekać w piórka, marchewki zetrzeć na tarce). Gotować, aż warzywa będą miękkie, doprawić do smaku pieprzem, solą i świeżą pietruszką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz