![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhx6y1SM6GC04IvLTrMYnElBrZgNrM-l4S3UMt8oHbw9CyzJFQXkudjJBh4rtm3dMXgCvkXU7_GIZwhTtm-LNClg0CFVEdAropyxPuS121Rt5LBXU3omiYfW0caxMyMMRiZyC7_VzFMAbqz/s200/anglia.jpg)
Jest to tradycyjny dodatek do mięsa. Gęste wytrawne ciasto piecze się na blasze, w tłuszczu powstałym podczas pieczenia mięsa. Można również przygotowac go w formie do babeczek. Przepis pochodzi z tej strony.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjzlXI_XQmdG9ttBrzDZjHnhcFkeFcFEgYoRawkEVpVhH1u98RljWl5JhpoHw-zHGkQf3rO7L81VL8WxfpWTbJXr6I694ft9C-MQq6hYzJun9lp2SoDbEQo8w8pjfhMoVSCMwwrY4npUw9a/s640/P3040004.jpg)
100g mąki
½ łyżeczki soli
1 jajo
270 ml mleka
Oliwa
Tymianek
Piekarnik nagrzać do 220 stC. Z podanych składników przygotować gęste ciasto naleśnikowe. Do foremek na muffiny wlać odrobinę oliwy i wstawić formę do piekarnika. Jak oliwa zawrze wyjąć formę i wlać do niej ciasto, wypełniając foremki do połowy. Zapiekać 35-45 min.
2 komentarze:
I visited many sites but the audio feature for audio songs existing at this web site is really wonderful.
There is defvinately a lot to learn abouut this issue. I love all
thhe points you've made.
Prześlij komentarz