Lekki i puszysty chleb z maki pszennej z dodatkiem otręb i róznych ziaren.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjKBfvgZWG1bKDNYEu35DoGvfVOMBO_bECWW5Xg8elZx0opFOLL3H1G4NSz6B0v7e4gT-wCVF2DiY29sLzRUForZt4uPItvokwCwdEmyi9g56zFitEXZPe1hKGTjmUlEi5BF2wR9-5ERWsM/s640/Chleb+z+otrebami.jpg)
400ml letniej wody
1 łyżka oleju
2 łyżeczki soli
1 łyżka mleka w proszku
420g maki pszennej
60g otrębów pszennych
2 łyżeczki drożdży instant
1/3 szkl ziaren (siemię lniane, słonecznik, sezam)
Wszystkie składniki oprócz ziaren umieścić w podanej kolejności w pojemniku do pieczenia chleba i włączyć program do pieczenia chleba pełnoziarnistego. W trakcie wyrabiania, po sygnale dodać ziarna. Gorący chleb po upieczeniu potrzeć na wierzchu smalcem lub skórką słoniny, przykryć ściereczką i zostawić do wystygnięcia.
1 łyżka oleju
2 łyżeczki soli
1 łyżka mleka w proszku
420g maki pszennej
60g otrębów pszennych
2 łyżeczki drożdży instant
1/3 szkl ziaren (siemię lniane, słonecznik, sezam)
Wszystkie składniki oprócz ziaren umieścić w podanej kolejności w pojemniku do pieczenia chleba i włączyć program do pieczenia chleba pełnoziarnistego. W trakcie wyrabiania, po sygnale dodać ziarna. Gorący chleb po upieczeniu potrzeć na wierzchu smalcem lub skórką słoniny, przykryć ściereczką i zostawić do wystygnięcia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz