![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEia5Sk0qpbw-t3qTDX9yegN8pPF9MRoHCZGJCb470Y7fUsS0KxQkXdH7DKixBLZoKlAoF6lrhx4xcMlNX1rnddKDWZ2lSCHyMNDrShCKi1p91OVdeCBPY4ERb_TYKQV2ehE-9l_COIX6UaG/s640/Mielone+z+porem+i+papryka.jpg)
Kotlety:
40 dag mielonego mięsa
1 jajo
3 łyżki śmietany 18%
1 łyżka musztardy
Sól, pieprz, majeranek
½ świeżej czerwonej papryki
1 mały por
1 ząbek czosnku
2 łyżki chrzanu
Do panierowania:
½ szkl mleka
½ szkl maki
1 szkl bułki tartej
1 jajo
Olej do smażenia
Składniki na kotlety połączyć i formować mielone. Jajko roztrzepać z dodatkiem mleka. Kotlety obtaczać w mące, jajku, a następnie w bułce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz