![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgdZ2Agzyf-pU1m4lUMf0Qu04f8QQWZuJd40hHmdQ9kb0mX8F97N_Ulfao37jbrqf5g7FWk44Lg1_WVBSqwx94QBbsA50VUMAhwSWQFI4ky6WzjeejR1pFssT2jDo4ocUUiz8IxcbZp5Hw3/s640/Salatka+sledziowa.jpg)
25 dag filetów śledziowych
1 winne jabłko
1 szkl ugotowanej drobnej fasolki
4 korniszony
Kilka marynowanych grzybków
5 śliwek w occie
2 jaja na twardo
4 łyżki majonezu
1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego
1 łyżka soku z cytryny
Szczypta cukru
Sól, pieprz
Płaty śledziowe wymoczyć w zimnej wodzie , żeby nie były za słone, następnie osuszyć i pokroić w średnią kostkę. Skropić sokiem z cytryny. Jabłko pokroić w drobną kostkę, dodać do fasolki i połączyć ze śledziami. Korniszony, grzybki i śliwki drobno posiekać , jajka pokroić w średnią kostkę, następnie dodać wszystko do sałatki. Majonez połączyć z jogurtem i sokiem z cytryny, dodać sól i pieprz, dokładnie wymieszać i polać sałatkę. Wstawić na 3 godziny do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz