Faszerowane pomidory



6 pomidorów
1/2 pora
1/4 zielonej i żółtej papryki
2 łyżki czerwonej fasoli z puszki
1 mały świeży ogórek
1/4 szkl kuskusu
1-2 ząbki czosnku
sok z 1/4 cytryny
oliwa
sól, pieprz

Pora pokroić i sparzyć. Kuskus przygotować wg. przepisu na opakowaniu. Pomidory umyć, odciąć wierzch i wydrążyć łyżką środki. Ogórka i paprykę pokroić w paseczki. Oliwę wymieszac z sokiem z cytryny, dodać przetarty ząbek czosnku. Pokrojone warzywa wymieszac z kuskusem i fasolą, polać oliwą i dosprawić solą i pieprzem, wymieszać. Farszem napełnić pomidory, przykryć odciętą częścią i wstawić do lodówki na 30 min.

Brak komentarzy: