Filet z kurczaka z pesto i oscypkiem




2 piersi z kurczaka
pomidor
4 pieczarki
zielona papryka
wędzony oscypek
pół małej cukini
zielone pesto
tymianek
sól, pieprz

Piersi umyć i rozbić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, wydrążyć pestki, a miąższ pokroić w kostkę. Pieczarki, paprykę i cukinię pokroić w kostkę. Na rozgrzanej oliwie przesmarzyć pieczarki, ale tylko chwilę, żeby odparowała woda. Następnie dodać cukinię i paprykę, i smażyć jeszcze minutę. Na końcu dodać pomidora, zdjąć patelnię z ognia i doprawić wszystko solą, pieprzem i tymiankiem. Piersi posolić i posmarować pesto, na to wyłożyć warzywa i przykryć plastrami oscypka. Zapiekać na złoto w 200stC. Początkowo przykryć folią, żeby mięso za bardzo nie wyschło, a pod koniec pieczenia zdjąć folię. Podawać z pieczonymi ziemniakami lub ryżem.

2 komentarze:

agattekh pisze...

Bardzo apetycznie tu na Twoim blogu, trafiłam przez przypadek, ale będę częściej zaglądać :-) zapraszam również do mnie :-)

Ania pisze...

Witam i zachecam do odwiedzin. Wpadnę równiez do Ciebie ;)