Śledzie z cytryną i gruszką

Przepis znalazłam na Kotlet tv. Świetna, smaczna propozycja na karnawał.


250g śledzi
1 cytryna
1 cebula
1 twarda gruszka
oliwa
4 ziela angielskie
1 liść laurowy
oliwa
pieprz

Cebulę poszatkować w prążki, umytą gruszkę oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić razem ze skórą w cienkie plastry. Cytrynę wyszorować i pokroić w plastry. Wymoczone filety śledziowe pokroić w ukośne paski. Wszystko popieprzyć, delikatnie wymieszać, dodać rozgniecione ziela i liścia, zalać oliwą. Wstawić na noc do lodówki.

5 komentarzy:

Francuskie podróże kulinarne i nie tylko pisze...

podoba mi sie to polaczenie sledzi z gruszka

Antonina pisze...

To jeden z lepszych blogów na blogspocie.

Ania pisze...

Dziękuję, bardzo mi miło:)

Nadia pisze...

Poprzedni wpis bardziej mi się podobał.

Ania pisze...

Nadia chodzi ci o kaczkę?