½ puszki kukurydzy
2 świeże ogórki
2 młode marchewki
6 rzodkiewek
½ pęczka koperku
2-3 młode cebulki
3-4 łyżki oliwy
2 łyżki soku z cytryny
Sól, pieprz, zioła do sałatek
Kapustę drobno poszatkować. Ogórki obrać, przekroić wzdłuż, a potem na plasterki. Rzodkiewki i marchew zetrzeć na tarce. Koper i cebulkę poszatkować. Przygotowane składniki wrzucić do miski, dodać oliwę, sok z cytryny oraz sól, pieprz i zioła do smaku, wymieszać, odstawić na 20 minut.
2 komentarze:
podoba mi sie ta salatka, tylko musialabym odczekac, az kapusta zmieknie...
Młoda kapusta bardzo szybko mięknie. Ja nie lubię jak robi się wodnista, więc mieszam składniki tuż przed obiadkiem i zanim zjemy zupę, to surówka zdąży sie przegryźć.
Prześlij komentarz