Już dawno miałam ochotę wypróbować przygotowanego w ten sposób oscypka, więc jak ostatnio dostałam go w prezencie od razu wiedziałam co z nim zrobić. Zioła prowansalskie bardzo dobrze komponują się z podwędzanym smakiem oscypka podanego na chrupiącej grzance.
oscypek
zioła prowansalskie
duży pomidor
cebula
1 łyżka masła
kucharek
Grzanki
ząbek czosnku
Oscypka pokroić na plastry o grubości 0,5cm. Cebulę poszatkować w piórka, oprószyć kucharkiem i zeszklić na maśle, a następnie zdjąć z patelni. Na tej samej patelni zrumienić plastry oscypka przyprawione z obu stron ziołami. Po obróceniu oscypka na drugą stronę, ułożyć na im plastry pomidora i przygotowaną wcześnie cebulę. Podawać na ciepłych grzankach potartych ząbkiem czosnku.
zioła prowansalskie
duży pomidor
cebula
1 łyżka masła
kucharek
Grzanki
ząbek czosnku
Oscypka pokroić na plastry o grubości 0,5cm. Cebulę poszatkować w piórka, oprószyć kucharkiem i zeszklić na maśle, a następnie zdjąć z patelni. Na tej samej patelni zrumienić plastry oscypka przyprawione z obu stron ziołami. Po obróceniu oscypka na drugą stronę, ułożyć na im plastry pomidora i przygotowaną wcześnie cebulę. Podawać na ciepłych grzankach potartych ząbkiem czosnku.
3 komentarze:
Jak ja dawno nie jadłam oscypka! A w takiej formie z chęcią bym go od razu spałaszowała :) Mniam!
Znamy ten przepis i też nam smakował oscypek w tej postaci;-) A tu masz nasz wpis.
O i znowu oscypek widzę, :) a jeszcze nie miałam okazji go skosztować...
Wygląda bardzo smacznie i właśnie w takiej wersji chętnie smak jego bym poznała. :)
Pozdrawiam!
Prześlij komentarz