Lekka i słodka sałatka. Doskonały dodatek do wędlin lub jako samodzielna propozycja na kolację.
1 podwójny filet z kurczaka
½ puszki kukurydzy
10 ładnych ciemnych winogron
2 łyżki płatków migdałowych
3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
2 łyżki majonezu
Sok z 1 pomarańczy
Kostka rosołowa
Pieprz, sól
Kurczaka ugotować z dodatkiem kostki bulionowej, ostudzić i pokroić w kostkę. Majonez połączyć z sokiem. Winogrona umyć, przekroić na pół i wypestkować. Wszystkie składniki oprócz migdałów, połączyć, doprawić solą i pieprzem. Migdały uprażyć na suchej patelni i posypać na wierzchu.
3 komentarze:
Pyszna musi być ta sałatka :)
Jest naprawdę smakowita :)
Ja robię podobną sałatkę. I to nawet w dwóch wersjach. Jak nie ma winogron to dodaję pokrojonego w kostkę ananasa z puszki. A jak chcę zastąpić sok z pomarańczy, to majonez zamiast z tym sokiem mieszam z jogurtem naturalnym i odrobiną soku z cytryny. i też wychodzi pycha. ;)
Prześlij komentarz