Czosnek to jeden z ulubionych i dominujacych aromatów w mojej kuchni. W ramach dzisiejszego Dnia Czosnku proponuję więc pieczywko, które zwykle robię na wieczory filmowe. Najlepiej smakuje w towarzystwie szklaneczki zimnego piwa ;)
Każdy ma swój ulubiony przepis na spód do pizzy. Mój przepis możecie znaleźć tutaj.
Oliwa
Zioła prowansalskie
Kilka ząbków czosnku
Ser żółty
Kilka plastrów szynki
Ząbki czosnku drobno pokroić i wymieszać z kilkoma łyżkami oliwy i ziołami prowansalskimi. Oliwę rozprowadzić na przygotowanym wcześniej cieście, rozłożyć ser i pokrojoną w paseczki szynkę. Zapiekać 20 min w temp. 200 stC.
Oliwa
Zioła prowansalskie
Kilka ząbków czosnku
Ser żółty
Kilka plastrów szynki
Ząbki czosnku drobno pokroić i wymieszać z kilkoma łyżkami oliwy i ziołami prowansalskimi. Oliwę rozprowadzić na przygotowanym wcześniej cieście, rozłożyć ser i pokrojoną w paseczki szynkę. Zapiekać 20 min w temp. 200 stC.
3 komentarze:
Mniam! Poproszę kawałek! ;)
super propozycja!
Ja też poproszę kawałeczek :) Mniam!:)
Prześlij komentarz