Pieczywko czosnkowe z szynką



Czosnek to jeden z ulubionych i dominujacych aromatów w mojej kuchni. W ramach dzisiejszego Dnia Czosnku proponuję więc pieczywko, które zwykle robię na wieczory filmowe. Najlepiej smakuje w towarzystwie szklaneczki zimnego piwa ;)


Każdy ma swój ulubiony przepis na spód do pizzy. Mój przepis możecie znaleźć tutaj.

Oliwa
Zioła prowansalskie
Kilka ząbków czosnku
Ser żółty
Kilka plastrów szynki

Ząbki czosnku drobno pokroić i wymieszać z kilkoma łyżkami oliwy i ziołami prowansalskimi. Oliwę rozprowadzić na przygotowanym wcześniej cieście, rozłożyć ser i pokrojoną w paseczki szynkę. Zapiekać 20 min w temp. 200 stC.

3 komentarze:

Casia pisze...

Mniam! Poproszę kawałek! ;)

cudawianki pisze...

super propozycja!

Majana pisze...

Ja też poproszę kawałeczek :) Mniam!:)