Dziś połączyłam ‘Zimowy Festiwal Zupy’ oraz tydzień z kuchnią norweską i tak powstał pomysł na norweska zupę szpinakową.
½ cebuli
2 łyżki mąki
4 ½ szkl bulionu
ok. 30 dag szpinaku mrożonego
gałka muszkatołowa
sól, pieprz
2-3 ząbki czosnku
2 jaja na twardo
Cebulę pokroić w drobną kostkę i zrumienić na maśle, dodać mąkę. Zasmażkę połączyć z bulionem energicznie mieszając, żeby nie zrobiły się grudki. Zmniejszyć ogień i dodać szpinak, zetrzeć ząbki czosnku. Doprawić gałką, solą i pieprzem. Gotować 10 min. Podawać z jajkiem.
2 komentarze:
Super propozycja dla takich fanw szpinaku jak JAAA :) Mniam
Bardzooooooooooooo Dobraaaaaaaa:) Przed chwilą ugotowałem:) Tylko zapomniałem dodać czosnku, ale bez niego tez jest smakowita :)
Prześlij komentarz