Arran Potato Salad

Kolejną propozycją dania pochodzącego z kuchni szkockiej jest ziemniaczana sałatka z czerwonymi buraczkami. Zmodyfikowałam nieco jej delikatny smak dodając tymianek oraz kolendrę.

3 duże ziemniaki
1 duży podłużny burak
½ szkl mrożonego groszku
2 łyżki posiekanej czerwonej cebuli
1 łyżka posiekanej kolendry
2 łyżki majonezu
3-4 łyżki jogurtu naturalnego
kilka kropli sosu Worcestershire
tymianek, sól, pieprz

Ziemniaki i buraka ugotować w łupinach w osolonej wodzie. Następnie obrać ze skórki i pokroić w grubą kostkę. Groszek ugotować. Z majonezu, jogurtu, sosu Worcestershire, tymianku, soli i pieprzu przygotować sos do sałatki. Wszystkie składniki połączyć I odstawić do lodówki na ok 1h.

2 komentarze:

grumko pisze...

Aniu: całkiem przypadkiem zrobiliśmy taką samą sałatkę;-) Pozdrawiam!

Ania pisze...

Grumko też to zauważyłam, ma ciekawy smak :)