Chleb pełnoziarnisty

Kolejny przepis na pyszny chlebek, tym razem z wykorzystaniem mąki pełnoziarnistej.



400ml wody
1 łyżka oleju słonecznikowego
2 łyżeczki soli
½ łyżki cukru
2 łyżki mleka w proszku
240g maki pszennej typ 550
460g maki pełnoziarnistej
2 łyżeczki suszonych drożdży

Wszystkie składniki umieścić w pojemniku do pieczenia chleba w podanej kolejności. Program do wypieku chleba pełnoziarnistego.

3 komentarze:

Anonimowy pisze...

Wyszedł doskonale! :)

Pozdrawiam!

Anonimowy pisze...

A ja zrobilam i nie jest rewelacyjny ciasto wyszlo za suche a brak dodatku soli spowodowal ze chleb jest bez smaku

Ania pisze...

Nie wiem czemu nie dodałaś soli, w przepisie sa 2 łyzeczki soli.