Piersi piwno - cebulowe

Z przepisami na kurczaka zapiekanego w zupie cebulowej spotykałam się już dawno, ale jakoś nie miałam okazji wypróbowania ich. Ostatnio przeglądałam "Poradnik domowy" i ten przepis wpadł mi w oko.



2 duże piersi z kurczaka
2 opakowania zupy cebulowej w proszku (ja użyłam Knorr)
1 szkl piwa
majonez
masło
pieprz, sól, papryka proszku


Piersi pokroić na pół i wzdłuż, doprawić pieprzem, papryką i solą Następnie posmarować z obu stron majonezem i obtoczyć w sproszkowanej zupie, układać w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Na wierzchu każdego fileta położyć po jednym wiórku masła. Zapiekać 45 min w piekarniku w temp 200stC często podlewając piwem.

3 komentarze:

Hanna Mi pisze...

Hihi, surówka wyglada jak tatar. :) Smakowicie. :)

Casia pisze...

Robiłam kiedyś podobne danie. Tylko że piersi polewało się jeszcze śmietaną. Smakowite było :)

kasiaaaa24 pisze...

Super propozycja na obiad. Jeszcze nigdy tak nie przyrządzałam kurczaka, ale wygląda bardzo smakowicie :)