Sałatka z selera i śliwek kalifornijskich

Przeglądając Kafeterię wpadłam na przepis Ewy. Sałatka ma ciekawy lekko słodkawy smak, który doskonale komponuje się z wędlinami.


1 słoik selera konserwowego
4 jajka na twardo
garść śliwek kalifornijskich
¾ ananasa z puszki
kukurydza
podwójna gotowana pierś z kurczaka
1 średni por
2 kwaskowe jabłka
majonez
sól, pieprz

Selera i kukurydzę odcedzić, jajka, jabłka i śliwki pokroić w kostkę. Pora drobno pokroić i sparzyć. Wszystko połączyć z reszta składników i wymieszać, doprawić majonezem, solą i pieprzem.

2 komentarze:

Anonimowy pisze...

Na zdjęciu widać kukurydzę. Czy też ją dodać do sałatki?

Ania pisze...

Tak oczywiście. Dziękuję :)